4coder » Forums » Behavior word-completion stops at non ascii characters (version alpha 4.0.17)
robby
Robert Stadtmüller
25 posts
#11136 Behavior word-completion stops at non ascii characters (version alpha 4.0.17)
3 weeks, 6 days ago

Hi Allen,

when using word completion the words are only recognized right before the first non-ascii character (like ä, ö, ü or ß). A name like ZÄHLERSTAND are only recognized up to "Z", DREHSTRÖME only up to "DREHSTR".


Will this be changed later in 4coder?

thanks for the info.

--
whoop yo programming up!
Mr4thDimention
Allen Webster
206 posts
2 projects

Heyo

#11140 Behavior word-completion stops at non ascii characters (version alpha 4.0.17)
3 weeks, 6 days ago

Thanks, that's a bug, I'll be sure to fix it.
mmozeiko
Mārtiņš Možeiko
1253 posts
1 project
#11146 Behavior word-completion stops at non ascii characters (version alpha 4.0.17)
3 weeks, 6 days ago

1
2
3
4
bool isLetter(char c)
{
    return c >= 'a' && c <= 'z' || c >= 'A' && c <= 'Z';
}

:)
robby
Robert Stadtmüller
25 posts
#11150 Behavior word-completion stops at non ascii characters (version alpha 4.0.17)
3 weeks, 5 days ago Edited by Robert Stadtmüller on March 3, 2017, 10:42 p.m.

Hi,

to add - maybe this is related: When using the build command, instead of showing the complete output of the commands, the buffer only shows the exit-code state ("exited with code 0") when the output had any non-ascii characters in it.


UPDATE: Just learned this is not related. Hitting several times ALT+m made different outputs (while not changing the program). Sometimes no output at all, sometimes just the output of the program, most of the times the output with the exit code. Sorry for confusing this! After restarting 4coder this issue was gone (had it running for 4 days).

--
whoop yo programming up!
Mr4thDimention
Allen Webster
206 posts
2 projects

Heyo

#11154 Behavior word-completion stops at non ascii characters (version alpha 4.0.17)
3 weeks, 5 days ago

@mmozeiko Yes that is the situation haha

@robby That's actually more unusual. I am not sure why that would happen, can you confirm that this wasn't an issue before 4.0.17?
robby
Robert Stadtmüller
25 posts
#11250 Behavior word-completion stops at non ascii characters (version alpha 4.0.17)
2 weeks, 6 days ago

Hi Allen,

I tested it on earlier versions too. It's not necessarily an issue with 4coder. It's more an issue of the multithreaded program I invoke to write to the output buffer. When I execute the build.bat file multiple times I sometimes get no output at all or everything and anything in between.

I will have to investigate more time on my program, because it involves a jni.h (java virtual machine). I will report when i find anything new.

--
whoop yo programming up!
Mr4thDimention
Allen Webster
206 posts
2 projects

Heyo

#11251 Behavior word-completion stops at non ascii characters (version alpha 4.0.17)
2 weeks, 6 days ago

Yeah the output capturing for child processes is not stellar, I can't promise to fix it in the next version but it's on my radar.